Det finns ett stort utbud av cykelkläder som uppfyller våra krav. 
 
Kläderna måste vara vindtäta.
Det är grymt om de är vattenavvisande. 
Luftmotståndet och rörligheten får inte försämras av bylsiga kläder. Löpningen får inte hindras av löst tyg. Därför skall kläderna vara tighta.
Fickor är bra att ha. 
Färg är bra så att man syns. 

Vattentäta strumpor finns i långt utförande. Om man har långa kan man dra dem utanpå byxorna och få ett värmande, torrt lager på smalbenen.
 
Sedan man måste man ha regnkläder med sig. Det är sällan det regnar så de kan vara lite hursomhelst.

I början tyckte jag att det vore skönt att köra med kängor, glöm bort det! Utan lätta spikskor blir man frånsprungen i starten - det är inte kul. Spikskor för friidrott är små i storlekarna från början för att sitta supertight på friidrottarna. Köp 4 nummer större än din skostorlek så får du plats med strumpor och vattentäta sockor. Nu tror de flesta att jag överdtriver, men jag och flera andra har försökt med 2-3 nummer för stort och det har inte räckt.

Jag kör med dobbskor till amerikansk fotboll. Dobbarna måste bytas till spetsiga. Gängan i skor till amerikansk fotboll är ironiskt nog M5, så det är inga problem att tillverka de nya dobbarna. Egentligen skulle jag vilja ha en friidrottsspik i varje dobb, men gängan i friidrottsskor är så speciell att det är svårt att få tag i en gängtapp. Därför struntar vi i att montera det på toppen av de nya dobbarna. I stället spetsar vi till mässingen i lämplig vinkel. Vi börjar att testa med den här formen. De bakre gjorde jag små så att de inte skall hugga när man bromsar och inte förstöra skrovet.