Var köper man prylarna?

Seglingsgruppen i SIK hade möte 2017-05-15. Där bestämdes att det behövs en sammanställning av vem som säljer vad. Här gör jag ett försök. Risken är att denna lista inte uppdateras ordentligt. Om någon ser något fel eller vet något som fattas vill jag ha ett meddelande om det.

Composite Concepts  
Ron Sherry driver företaget i USA. http://iceboatracing.com/products.html
Peter Hamraks
master betraktas som världsledande. Peter var den förste att bygga kolmaster som höll samtidigt som de var mjuka. De senaste säsongerna har dock många av hans master gått av. De kostar över 2000€.
CompoTech 
ägs bla av Vladislav i det tjeckiska laget. De har en fabrik som i första hand gör kolfiberbommar till laserskärmaskiner. De gör även spinnakerbommar, master och annat i kolfiber. Deras cnc-styrda maskin indar kolband i ett mönster som är designat i datorn och därmed kan ändras och upprepas perfekt varje gång. Priset är ca 1400€.
Åke Luks 
plankor har länge varit populära bland världseliten. Numer bygger han inte så många. Kontaktas bäst med messenger.
Heiner Forstmann
Säljer bla bommar http://idniyra.eu/wp-content/uploads/2016/01/ForstmannPreisliste2015-2016.pdf
North Sails
1D
Milosz & Jaroslaw Wojewski (son och far)

Erbjuder: Producerar master och medar. Säljer även skrov och plankor byggda av Dalecki. Bygger kompletta isjakter som de säljer, med segel, block och allt.
Kontaktuppgifter: Tyvärr ingen hemsida. Håller till i Charzykowy, ca 1h sydväst om Gdansk i Polen, där pappan driver hotell med seglingsfokus. Nås bäst på milosz.wojewski@gmail.com
Mihkel Kosk
Erbjuder: Plockar ihop kompletta jakter men kan även få tag på ihop olika komponenter från Estland. Priserna är något höga, men i gengäld får man en massa kunskap på köpet.
Kontaktuppgifter: Facebook är bäst
Tomasz Zakrzewski säljer medar och medbeslag. Han hittas på FB.


Tack Max för hjälp med denna lista!

Medbult

Jag har 60mm långa M10. 100kr/par. Insexfattning.

Trampskydd

Jag har utvärderat hur ett skydd mot spikskorna på plankan skall se ut. Det bästa är en 1,25 tjock aluiniumplåt. Spikarna sjunker in lite i materialet och fäster bra utan att gå igenom. Man slipper limma på tjockt gummi som lossnar och ger luftmotstånd. 300kr/par. Mina gamla i kol 200kr/par. De passar på världens bästa plankor byggda av Åke.

Snabbsprintar

När jag köpte min första dnjakt satt det finurliga sprintar i riggen. Det är 6mm till förstaget och fem till sidovantet. I ena änden sitter en gummilina som man trär runt justeringsbeslaget och runt den andra änden på sprinten. De är snabba att använda. Jag säljer dem för 100 kr/st. Just nu har jag inga, men planerar att tillverka så att jag kan ta med mig ut på isen.