Varma och tighta kläder strävar man efter. I fartdräkt ser man ut som en idiot, men när man blir duktig är det ofrånkomligt. Jag kör fortfarande med tvådelade kläder som är ganska tighta.

I början tyckte jag att det vore skönt att köra med kängor, glöm bort det! Utan lätta spikskor blir man frånsprungen i starten - det är inte kul. Spikskor för friidrott är små i storlekarna från början för att sitta supertight på friidrottarna. Köp 4 nummer större än din skostorlek så får du plats med strumpor och vattentäta sockor. Nu tror de flesta att jag överdtriver, men jag och flera andra har försökt med 2-3 nummer för stort och det har inte räckt.

Jag kör med dobbskor till amerikansk fotboll. Dobbarna måste bytas till spetsiga. Gängan i skor till amerikansk fotboll är ironiskt nog M5, så det är inga problem att tillverka de nya dobbarna. Egentligen skulle jag vilja ha en friidrottsspik i varje dobb, men gängan i friidrottsskor är så speciell att det är svårt att få tag i en gängtapp. Därför struntar vi i att montera det på toppen av de nya dobbarna. I stället spetsar vi till mässingen i lämplig vinkel. Vi börjar att testa med den här formen. De bakre gjorde jag små så att de inte skall hugga när man bromsar och inte förstöra skrovet. 

Strumporna skall vara s.k. sealskinstrumpor. De är mycket bra och håller tätt förvånandsvärt många säsonger.