Styrfoilen

Det här har visat sig kosta tid. I slutet av december skulle den varit klar enligt tidplanen vi satt upp. Det kan bli tufft att hinna bli klara till maj. Lyckligtvis för detta projekt har alla isjakttävlingar ställts in. Jag hoppar över en superträning i Karlskoga i morrn och på tisdag så att Flighter kan forceras. 

Arbetspassen har fått rutiner. Först kollar jag igenom laminerade och spacklade delar. Sedan slipas dem. Därefter planeras mer laminering och spackling. Fiber klipps och bitarna riggas upp. Epoxi blandas och fibern gjuts fast. Därefter jobbas med metalldelar eller annat om tid finns. Om fler båtar skall tas fram kommer vi att undersöka om någon firma kan tillverka laminerade delar till acceptabelt pris. Alternativen kommer bli att köpa av dem eller att båtägaren laminerar själv. Skall jag debitera vår timpenning kommer båten att kosta som en Ifly, 250000kr. I det läget kommer det ju att finnas en specifikation vilken jag saknar nu. Det blir lite väl mycket experimenterande.

Resultatet blir dock bättre och bättre. Projektet utvecklas mer och mer till att bli en riktigt riktigt fin båt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

  • Max » Tämnaren i morrn:  ”Snyggt. Även att du fick hela den viktminskningen, när du ändå målade detaljerna..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-