Flygkanot

Nu har vi tagit Flygkanot.se. Det är nog vad båten kommer att heta. Namnet beskriver vad det handlar om på ett bra sätt.

Vi håller fortfarande på att förbereda oss för T-vingar och plattform. Jag fixar med en form som är en halv vingprofil. Philip bygger en modell i skala 1:5. När första röret eller fibern är placerad där det skall är bygget officiellt igång.

Det är fantastiskt att vara mitt inne i ett projekt som sakta tar form. Små detaljer bestäms vartefter något annat står klart. Det är svårt för huvudet att komma vidare när pusslet är för stort. Vissa bitar måste placeras. Vi har sagt att vi "bestämmer" saker utan att vara säkra. Sedan ändrar vi bara om det visade sig vara fel. Det är svårare om man måste vara agnostisk till allt ända till premiärturen. 

Nu gled jag in på mitt sidointresse, eller om det är mitt huvudintresse kanske, vardagsfilosofi. Min fru blir galen på mig när jag är för definitiv. För mig är det ett sätt att hantera den oklara verkligheten. Om man tränger djupt in i filosofin är ju inget helt säkert. I idrott måste man chansa sig fram. En fotbollsspelare som gör ett inlägg kan inte förvissa sig om att den kommer att tas emot på ett adekvat sätt innan den slås, då går tillfället förlorat. En taktiker på en båt med massa folk ombord får ofta nöja sig med ett beslutsunderlag som baseras på en känsla av att det är lite större chans med ett beslut kontra ett annat. 

I vårt båtbygge gör vi det lätt för oss och bestämmer så mycket som möjligt så tidigt som  möjligt så att vi skall kunna tänka så långt fram som möjligt. Helst ända till Lidingö Runt. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-