Mast

Jag hälsade på mina föräldrar på landet. Farsan och jag satt och snackade och behovet av en rigg nämndes. "Det ligger en mast i skogen här borta, den kan du säkert ta". Den har legat där i tretton år. Det var en trätornado som för tretton år sedan fungerade, men ruttnade bort. Nu låg riggen övervuxen kvar i skogen. Vi var tvugna att såga loss den. Masten är längre än F18-masten så det är bara att korta ner den till 9,1m så har vi ett stort utbud av begagnade segel. 

Vi får gå ifrån mjukmastkonceptet helt eller delvis. Kanske kan man böja den här masten litegrann så att seglaren blir hjälpt i byarna. Tre justerbara sidovant på varje sida kan släppa ut masten till önskad böj. Ett i toppen spänns först. När masten böjs lite tar nästa vant vid och två vant spänns. När nederdelen böjer ut för mycket har vi ett sista vant som bestämmer den slutgiltiga mastböjen. Vi får prova.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

  • Max » Tämnaren i morrn:  ”Snyggt. Även att du fick hela den viktminskningen, när du ändå målade detaljerna..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-