Rörigt

När jag ritar på plattformen som ett fackverk blir det fler och fler rörbitar för att få det lätt och starkt. Det ser ut som en lyftkransarm fast med böjda bitar. Det blir för mycket jobb med den konstruktionen. Kanske går det att förenkla det till lite tyngre för att få ner arbetstiden. 

Jag kollade in traditionella katamaraner, de har ju bara två tvärbommar. Helvete vad enkelt! Men då väger de åxå för mycket. Det här  är en ekvation som inte riktigt går ihop. Kattorna har ju avsevärt större krafter att hantera, så jag måste skapa något nytt. Surfbrädor är lätta. De är inpirationskällan till skroven. Kanske skall de även inspirera till bommarna/plattformen. Det vore ju mycket mysigare att få någon form av ihålig konstruktion, då kan man ha lite bagage där.

Fast det är inte värt att bygga en hel båt. Det finns ju kattor. Tunga, men klara. Trist idé.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

  • Max » Tämnaren i morrn:  ”Snyggt. Även att du fick hela den viktminskningen, när du ändå målade detaljerna..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-