Nu är jag besviken

Inte på Max för att det dröjer utan på Lasern för att den är så bångstyrig. Lätt undanvind är soft, som att paddla kajak ungefär. Mellanundanvind är mysigt. Hård undanvind är kul. Jättehård undanvind är vingligt. Lätt kryss går sjukt sakta och man sitter som en båtflykting. Mellankryss är härligt. Hård kryss är rätt kul. Jättehård kryss är asjobbigt.
Riggen hjälper inte till. Efter en nyss avslutad säsong i DN fattar man hur fina isjakter vi har. Lasern har inget av det en DN har. Lasern är till och med tung och bångstyrig att rigga jämfört med DN.
Nä, den här sommaren kommer jag inte att kunna undvika att försöka designa en segelbåt som liknar DN på så sätt att den går fort och hjälper seglaren med balansen utan att behöva ta till mycket muskelkraft. Dessutom skall den väga max 20kg per del så att det inte blir så slitsamt att rigga, sjö- och torrsätta.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

  • Max » Tämnaren i morrn:  ”Snyggt. Även att du fick hela den viktminskningen, när du ändå målade detaljerna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln