Slipning med Torbjörn

Här kommer en beskrivning från Torbjörn hur han slipar. Han är en riktigt duktig byggare.

Har kört med vinkelslip först, viktigt att använda slipskiva och inte kapskiva. Slipa försiktigt så det inte blir en grop i meden. Därefter gå på med grövsta slipbandet 40 i kornstorlek, fortsätt med ett 120 slipband när eggen har bildats och kurvan är grovt klar, det är nu meden inte får bli varm i slipningens slutskede, brukar slipa fler medar samtidigt då hinner dom luftkylas, kyla med vatten är klart snabbast, balja eller duschflaska. En bra rätskiva är ett måste(tex,ett vattenpass) kompletterad med ett lysrör. Markera rätskivans mitt vid medbulten, en linje 160 mm framåt och 190 mm bakåt lägg där ett skims på 0,1 mm. Genom att flytta skimsen till tex, 200 - 200 mm så förändras åkytans radie (längre åkyta) Under hela slipningen håll koll på att eggen ligger i centrum på stålet.Avslutar alltid med att bryna meden med ett 320 papper limmat på en kloss (diamant bryne funkar också) för att få bort eventuell lösegg och slut finnisch.Hoppas att beskrivningen är behjälplig.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln