Äntligenen en vanlig lugn fredag hemma

David gjorde en fin summering av helgen. Han har även berättat om sig själv, det har jag inte läst än. 

Min helg var rätt stökig. Båda seglen rippades upp lite i några sömmar, bomgaffeln gick av och en latta flaxade ur. Dessutom gick det inte så fort. Två rejs på lördagen var jag med, men på dem seglade jag på rätt kant.

Nu efteråt tror jag att, eller jag är rätt säker på att, medarna gled dåligt. Eftersom det var bra is trodde jag inte det spelade så stor roll att ha fina ingångar. Ingångarna hanns inte heller med riktigt. Jag insåg inte vikten av dem. Om tankarna är rätt så har slöa framdelar rätt mycket betydelse. Det starkaste tecknet på att medarna var problemet är att jag inte hängde med i starterna som jag brukar. Till nästa helg kommer alla medar få rejält slöa och långa ingångar och utgångar. Det är sådant här som gör att man måste testa igen. Suget att få testa detta är stort.  

Plankans 5 mm extra mjukhet gjorde nog lite skillnad, men jag har inget konkret att komma med. Det enda är en vag tanke om att trimdynamiken är snävare. Förut kunde jag påverka riggen mer kändes det som. Medarna kan ha lurat mig. Vi får se.

Akterdäckspåsen var grym. Nu hade jag med mig dricka ut. Det är viktigt för mig att dricka lite och ofta. 

Micke Kosk var väldigt tydlig och konkret på kvällsteorin, det gillade jag skarpt. Hans syn på medarna påverkade mig rätt mycket.

Bernhard och Tore tränade XV på norra sjön. De har fått nyslipat med 70-0,2 åkyta. De hade aldrig haft så bra grepp på styrmeden förut samtidigt som deras glid var bättre än kompisarnas. Det gör att jag tvivlar på slipmaskinen
ännu mindre. Nu har Stefan fått sina slipade med 50-0,2 och rejäla gångar fram och bak. Han har ju allt nytt så det blir svårt att se skillnaden på just medarna, men gör han bra starter och länsar så glider det lätt.

Jävlar! Jag glömde badvattnet. Allt är kallt. Det får bli dusch istället för bad och Hamilton.

Jag har luskat ut en stor skillnad på Fredrik och Tomas mot oss andra. De har mycket större förståelse för hur ekipaget fungerar. När de säger hur det borde vara är det oftast rätt. De ser felen snabbare och tydligare än vad vi gör. Jag har en tendens att lyssna men inte lyda för att strax efter inse att det var rätt. Förlåt grabbar! Tipset är att ta åt sig av det snabbare seglare säger.

Det är tydligen fint på Orsasjön nu. Den är större än Oresjön. Längre söderut ser det dystert ut. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

  • Max » Tämnaren i morrn:  ”Snyggt. Även att du fick hela den viktminskningen, när du ändå målade detaljerna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln