Slipen

Lite mer fix med maskinen tog bort problemet med precisionen. En bytt del ökade precisionen så att kurvan är anständig, men inte proffsig. Det går nog att justera in så att jag blir nöjd. En positiv sak var att åkytan på 0,2 blev 48cm utan någon noggrann injustering. Det maskinella är jag jättenöjd med, några saker finns att förbättra. Holmlund, jag behöver nog inga proffsskenor.
En apparat till är designad i skallen. Det är en eggcentricitetsmätare. Att inte snabbt och precist kunna mäta att eggen ligger i centrum är irriterande.
Nu väntar jag på en del som leverantören har svårt att få fram. De har lovat att den skall komma om någon vecka. När den kommer kan jag få upp ytan så att det duger. Nu blir det ca 250 vilket inte duger. Den nya delen skall möjliggöra 1200. Det blir spännande att se om det blir fint. Det finns en backupplan som kan både jämna till kurvan och ytan om det inte skulle funka som tänkt.
Det här projektet gick från misär till succé från i söndags till idag. Felet var mitt, en elementär smedgroda. Snudd på idiotiskt misstag.
Fint seglat av Linkan på söndagen då han vann.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln