Fredagsfrågan 19 oktober

Jag har börjat få frågor om medar och slipning av dessa. Förra säsongen fick jag en idé om att bygga en bättre slipmaskin. Den håller på att förverkligas. Det blir en annorlunda maskin än de vi är vana vid. Syftet är att öka precisionen och minska tidsåtgången. Maskinen blir klar i december. Tyvärr måste jag reparera skrovet som Håkan hade sönder förra säsongen så innan vecka 46 blir den nog inte klar. Skrovet måste vara klart senast onsdag kl 15 vecka 46. Båten går på kvällen.
 
Två slipkurser är hållna på min verkstad hittills. Nu vill jag inte längre ta det ansvaret. På annan ort med andra som sköter allt runtomkring kan jag tänka mig att lära ut vad jag kan. Faktum är att jag funderat en del på vad som är bäst att veta och det handlar om slipteknik. All slipning sker på liknande premisser så en tanke är att alla får slipa varsin kniv. Då kan man få känna på mina diamantslipytor och så kan vi gå igenom andra slipmedel och kornstorlekar. Jag har fått för mig att många inte inser vikten av skarpa papper och kornstorlekarnas betydelse. Därför skall grunderna gås igenom grundligt. DN Sweden har eventuellt något på g. Vi får se vad det blir. SIK har ingen bra lokal att ha sina slipar i så de är utspridda eller på Skraggen dit vi inte kan ta oss.  
 
Hur den funkar? Jag vill gärna skapa en mystik kring hur mina medar kan bli så j-a fina. Vi får se OM den hjälper mig att slipa effektivt, men om den gör det blir det rätt kul att vara ensam om att veta hur man gör.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln