Summering av säsongen hittills

Varje år tucker min fru att jag är borta mycket och jag tycker att jag seglar för lite. Efter en summering upptäcker jag att det blivit en hel del seglat. Det beror ju på vad man jämför med. Jag har en polare som tränar löpning inför en massa maraton. Han gör säkert över 200 träningar per år och några maraton. De är ju kortare än mina, men ändå. Bedöm själva om detta är mycket eller lite. Meck är inte medräknat.

Träning - 4 tillfällen
Tävling - 6 tillfällen
Bomdagar - 2 tillfällen

Hon har en känsla av att jag varit borta en sammanhängande vecka i år. Det verkar som att ju mer man pratar om ett event, ju mer känns det som att det hänt. Oavsett vad som hänt i verkligheten. Vi tror att den veckan handlar om finlandsresan som jag bangade. Jag gick upp i limningen inför beslutet att stanna hemma. Även när kompisarna var där uppe och inga isar fanns här var det riktigt jobbigt. Jag ångrar inte beslutet men med avseende på potten man har att vara borta kunde jag ha åkt eftersom minnet säger att jag gjorde det. 

Det effektivaste är att inte prata hemma om isjakt. Det konkurrerar ut det andra på något sätt.

Det är verkligen svårt att prioritera mellan jobbet, landet, familjen och seglandet, allt ger mig glädje. 

Just det, jag seglade ju Ice Cup i höstas (i mjukt vatten). En träning och två tävling.

Jag har en uttalad strategi att minska bomdagarna till långt under 50% av de totala dagarna. Hela resdagar utan segling räknas som bomdagar. Med 17% har det löst sig riktigt bra. Priset för att nå detta är ju att undvika resor och dåliga isar. Därmed tappar man träning över lag, men med dilemmat detta inlägg handlar om är det av yttersta vikt att dagarna man förfogar över ger timmar i båten.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln