Medhjälpare

Jag gjorde en medhjälpare som håller meden medan jag håller måttet. Jag mäter numer med 0,1 och 0,2 mm. Jag anger med ett negativt tal i cm hur långt bakom medhålet bladmåtten hamnar. Positivt tal framför.

En gasdämpare ger 15 kg på medbulthålet. Tanken är att simulera ett läge som meden har vid segling.

Efter lunch testade jag den. 7 medar är mätta. Den är väldigt lätt att använda och lätt att ta med. Jag tar med den till nästa tävling så att ni får mäta era medar. 

Snacket om att åkytans centrum kan placeras framför eller bakom medbulten är tveksamt. Alla sju medarna jag mätte lågcentrerat inom samma cm på 0,1. 0,2 kan man däremot flytta framåt på medens framsida. Det svarta området hamnar ju per definition exakt centrerat och 0,1 ligger väldigt nära det svarta. Kanske skall vi ange det svarta områdets längd, jag skall skaffa en lampa.

Detta sätt att mäta kan bli en bra standard så att vi kan prata om åkytorna mer nyanserat och med samma siffror. 

Prislista och blankett finns här under. Det är Larssons Plåt som skall ha betalningen. Det kan uppfattas som dyrt så jag är mån om att ni får reda på priset innan så att ni kan välja om ni vill att jag slipar eller inte. Båda dokumenten är helt nya så de kommer att ändras.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln