Facebookgrupper

Robin, Fredrik och jag driver en grupp som heter Israpport Isseglare. Vi har problem med att folk postar annat än israpporter där. Just i detta nu, när jag skrev namnet förstod jag var problemet ligger. Namnet antyder att gruppen är för både israpporter och isseglare.

En idé vi har är att gruppen Stockholms Isjaktklubb (SIK) skulle byta till Issegling I Norra Stockholm. Jag har en magkänsla att det inte är rätt väg att gå. SIK håller ju till på sjöarna norr om Sthlm så det är redan inbyggt i namnet.

Min splitter nya idé att Israpporter Issegling måste byta namn borde få större påverkan på vårt problem. Israpporter för issegling borde komma till rätta med missförstånden.

Problemet med att vi stockholmare skriver ickeisrapporter där är att folk ute i landet upplever det som en stockholmsgrupp och en DN-grupp. Idag var det en kitewingare som skrev en israpport på deras egna grupp. Det vore trevligt om de använde israpportgruppen. Vi andra borde ju länka dessa israpporter in i rapportgruppen.

Ett annat problem jag påtalat för mina gruppkollegor är att om vi går in med pekpinnar för hårt minskar glädjen att använda gruppen. Att dessutom ihärdigt radera inlägg som är gamla eller dåliga påverkar folk negativt. Båda åtgärderna kan ge vissa människor en känga som gör att de upplever obehag när de gör ett inlägg. Jag själv drevs ju av dessa känslor på isseglarfacebook till att starta en egen hemsida för att kunna skriva saker som detta inlägg utan att någon skall ha negativa synpunkter på gruppvalet eller lämplihgheten i att publicera. Att radera gamla inlägg ser jag ingen vits med alls. Kolla min blogg, intefan raderar jag något inlägg.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln