Max

Tja Max! Jag sitter och tittar på din film från Johnny Köhler Cup. Nu skall du få lite coachning. Istället för att ta det direkt med dig vill jag att alla andra skall få ta del av det.

Ett allvarligt fel är att du i slag och gippar släpper skotet för tidigt. Sväng runt och håll kvar skotet ända till vindögat. Först där släpper du, men inte så mycket som du gör i filmen. Öva på att ta ner hjälmen i botten av sittbrunnen och vrid den under bommen. På så sätt är akterliket sträckt genom manövern och du slipper fladder i seglet. Vid 7:00 och 11:49 gör du bra slag. 13:15 gippar du med för mycket uppsläpp vilket verkar ge en sladd. Om seglet varit skotat skulle det kunnat ha hjälpt att hålla emot centrifugalkraften i svängen.

3:58 in i filmen släpper du skotet på länsen i ett lyft. På kryssen kan det vara ofrånkomligt, men på länsen räcker det att falla. 8:09 släpper du lite för mycket på skotet. Eftersom du är så nära märket kanske det skulle funkat att hålla kvar och falla efter märket.

I andra racet gör du en riktigt bra start. Hela det kryssbenet ser man att du har problem med farten. Du går avsevärt mycket högre än konkurrenterna, men de går lika mycket fortare som du går högre. Samtidigt får du släppa på skotet ofta för att parera byar. Kanske skall du trimma mjukare för att kanske få högre fart och ge bort lite höjd. Jag märkte även på Fysingen att du gick sakta. Fokusera på kryssfarten nästa gång och strunta i höjden medan du letar efter fart. Kanske kan du plocka höjd när farten väl är där.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

  • Max » Tämnaren i morrn:  ”Snyggt. Även att du fick hela den viktminskningen, när du ändå målade detaljerna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln