Malmjärn

Jag läste precis att regattan är inställd. Jag är inställd på att segla. Vi får ha lite is i magen och vara kreativa. Regn i morgon kan kanske stöpa is någonstans som fryser under lördagen....... Nu kom prognosen på TV. Det ser mörkt ut.  Nästa vecka drar jag om det dyker upp ett läge!

Det har blivit ganska lite poddande. Det är svårt att få ett snack som jag är nöjd med, dessutom har jag inte full koll på tekniken. 40 min material är kasserat pga dessa faktorer. Därmed har bloggandet tagit stryk. Man orkar inte.

Mitt projekt med en manual för hur regattor skall skötas har blivit så klart att man kan använda den. Den har jag själv tagit initiativ till och SISF eller DN Sweden är inte  delaktiga. Det går naturligtvis att anväda mitt material till en officiell mall, men jag tror det kan bli klurigt då jag kan ta ut svängarna och bryta mot regler i min mall. Om ett förbund ligger bakom detta skulle man behöva se över juridiken och se till att saker och ting går rätt till. Visst skulle vi kunna göra det, men några måste orka åxå.....

Jag höll ju en medslipningskurs. Försök att slipa själva. Jag slits mellan att ta betalt vad jag vill ha och att ni inte skall tycka att jag är girig. Jag förstår när man tycker att det är dyrt. Alternativet är att inte erbjuda tjänsterna. Det passar mig utmärkt, men de som är tacksamma vill jag gärna hjälpa. Jag slipade fyra (!) medar åt en självbyggare nyss och jag sa ett lite för lågt pris med tanke på att jag haft mycket på jobbet och privat. Då kände jag att jag hellre hade sluppit. Jag kommer att vilja säga till er vad det kostar innan jag sätter igång. Hjälp mig gärna med att få mig att lämna ett pris innan ni kommer med en pryl till min verkstad. Då kan ni om ni tycker att det är dyrt välja att inte drabbas av den trista utgiften. Jag är själv angelägen att inte köpa saker som jag inte tycker är prisvärda, så skäms inte för att tacka nej. 

Mina meck är klara för segling, målning av planka och några medar är det största jobbet som är kvar.

Jag kollade lite på mina egna filmer. På Yngaren och 22 januari ser man tydligt att accelerationen är eftersatt. På båda filmerna seglar jag en Compo Tech 90:a. Nu har jag ju deras mjukaste, en 75:a. Jag hoppas att accelerationen kan gynnas utan att den fina toppfarten blir lidande.

Hoppas man får testa snart....

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln