Perfect preparation prevents poor performance

Kvällen började med att byta däck på bilen. Leta verktyg, mörkt och tungt. Då var man inte glad.
När det var klart fortsatte jag med min lilla strömlinjeformade bit. Inne i ljuset och hög musik bidrog till bättre humör. Kaffe....
Jag kom på mig själv med att trivas. Det är något visst med höstarnas förväntansfullhet. Det man förbereder nu har man på startlinjen. Det är en stor del av sporten att förstå hur utrustningen fungerar bäst och sedan efter bästa förmåga försöka komma dit.
Det är många som inte förstår att tävlingar med komplicerad utrustning börjar med att skaffa utrustningen och att startskottet går när man skaffar första prylen.
VM 2018 började mentalt för mig efter VM 2016. 2017 var uttalat ett urvecklingsår inför 2018. Långsiktigheten är en stor del av behållningen med DN. Alla delar kan förbättras. Utvecklingen får inte stanna av vare sig på materialsidan eller själva seglingen.
I kväll hade jag den där goa känslan av att kunna strunta i att jag lägger ner för mycket tid på en relativt betydelselös detalj. Den blir aerodynamisk och vacker. Den kombinationen är för mig den absolut mest angagerande. Onödigt fin och troligtvis målad i guld, för att symbolisera medaljen, kommer den kanske pryda ekipaget om bara några veckor.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln