Rundningarna

Jag kollar på Motogp. De har inte heller sikt bakåt och stänger i kurvorna. De kör riktigt hårt vilket är coolt. Jag vet inte om vi skall vara hjätar på samma sätt som de.

Det retar mig lite att vi får bli innerjakt i rundningarna så sent som vi får. Jag tänker på en rundning där jag råkade ut för en båt som tog en plats som inte fanns förrän väldigt nära märket. Protestkommittén dömde att det var ok. Vi kan bli innerbåt typ 30m från märket i 40 km/h. Jag tycker att det är olyckligt att regeln bygger på en bedömning om hur säker man uppfattar rundningen. Nu tyckte jag att det var säkert, men det är roligare i sommarsegling att man vid en viss punkt vet turordningen.

Efter incidenten har jag gått in i rundningar så hårt att jag inte varit säker på att det kommer att gå bra. Det kommer jag att fortsätta med eftersom det är ok och andra gör det.

Pga att det går bra att ta den plats som lämnas i rundningarna är jag numer tvungen, lite av en principsak, att gå in och stänga. Hojarna gjorde det i kurvorna, det var det som  väckte min ilska till liv igen. Den ilskan är det som driver mig, ingen jävel skall komma in och ta min tur i kön på insidan. Med den inställningen kom jag in med båtar framför som kom in till lämärket i olika vinklar. Jag kom rätt högt in. Naturligt är då att gå ner och ta en säker köplats. Då har jag en med högre fart bakom som ligger och fiskar lite mer åt lovart. Jag täcker upp för honom och vi går in i högen framför och måste parera oss igenom dem som lovar upp brant framför oss som kommer in mer på halvvind till märket. Vafan? Så kan vi inte ha det. Kan inte någon tänka ut ett sätt som får oss att snällt bilda kö? 

En gång var det en polack som var bakom och skrek sig fram. Jag väjde för en upphinnande båt en båtlängd från märket. När jag pratade med honom visste han inte vad jag prtatade om. Gillar det inte.

Attityden jag nu uppvisar är inte vägvinnande och inte heller rolig att ha. På isen kommer jag att ha en ödmjuk och säker inställning och försöka att segla ifrån faanskapen som gör sporten farligare.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln