Compo Tech

Vladislav från Tjeckien har en kolfiberfabrik. Som tur är seglar han DN. Han gör master proffessionellt med en programmerbar maskin. Han har full koll på fibern och epixin. Många (alla) andra har problem att designa när de byter typ av material. Idag fick min nya 85:a smaka på kraft. En gång böjde den så mycket att jag trodde den fick en kompressionsskada. Det syntes inget fel och den höll resten av dagen.

Stefan har en spritt ny Hamrak som small rakt av. Det är ju klart besvärande för Hamrak att vi tappar förtroendet för masterna. Med en sådan mast måste man fega/vara försiktig i stark vind. Det är ett sportsligt handikapp precis som att få ett mastbrott på en regatta är.

Min mast stod så långt bak det går. Riggen var spänd så att det blev lite bökigt att få över masten i slagen och med de fasta sidovanten kunde jag inte räta upp den mer. Med det trimmet är den lite för mjuk om det blir mer vind, snabbare is och längre bana. Det finns 10-15 cm kvar mellan de två främre blocken. Därför skall jag ha justering på sidovanten. De är ritade för vattenskärning och beställda. Blir de bra kommer jag att kunna ta fram fler. 

Gunnar fick prova min båt och kunde absolut inte böja masten. Vi stod och skrattade när han försökte segla. Det såg ut som det var min dotter som seglade. Den hårda plankan ihop med masten som är ganska hård gör ekipaget riktigt hårt. 

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

  • Max » Tämnaren i morrn:  ”Snyggt. Även att du fick hela den viktminskningen, när du ändå målade detaljerna..”