Katastrof

Fy faan vad trist! Detta har hänt några ggr tidigare. Trögföre och jag kommer ingenstans. Ingen fattar hur jävligt det var där ute på banan ensam i min lilla farkost. På både läns och kryss seglade ni andra med hemskotade segel medan jag fick ta en 5 grader sämre kurs och släppa ut. Seglet stod som ett lasersegel. Sjukt tråkigt. Vafan, jag är inte ute på isen för att degla i oapparentvind! Vissa ljuspunkter fanns, men de var korta.

Den i särklass bästa stunden idag var inför sista varvet. Bara 50m kvar och jag skymtar Fredrik som är på väg att varva mig. Blixtsnabbt fattar jag att jag slipper sista varvet om jag kommer efter honom till märket. Jag girar lite åt lovart men det kommer inte att räcka. En fallning och han passerar i lä om mig så att jag får målflagg. Då log jag lite åt min ganska vackra manöver.

Många frågade om anledningen till katastrofen. Jag vet inte och kommer inte att försöka ta reda på det heller. Om jag kommer på det på något sätt är det förstås välkommet, men under överskådlig tid kommer jag inte att orka bry mig. Lösningen blir att med näbbar och klor hålla meg borta från liknande underlag. Man seglar ju isjakt för att det är roligt, men den här söndagen var inte rolig. Den kostade en jävla massa glädje som ganska säkert inte återfås förrän nya masten kommer eller jag får segla på på blankis.

Jag fattar att detta kan uppfattas lite barnsligt eller känsligt eller rent av osportsligt. Jag tar på mig det. Ni skall veta att jag funderade på att åka hem redan när jag och PO stod vid kryssmärket och inte orkade gå ner. Nu är jag glad att jag fick skjuts ner av en spark. Erfarenheten vill jag inte vara utan. Under de två sista racen var jag nära att ragequitta flera gånger, men jag ville inte ta ifrån er andra möjligheten att slå mig med ett rent resultat.

15 plats är inte så dåligt, men så som ekipaget uppförde sig vill jag inte uppleva igen.

Jag är glad för Fredriks skull att han verkar ha fått fart igen. Lycka till på EM. Tomas, det gick bättre med lösare i sida. Dag, moralen ökade efter ditt peptalk. Rasmus, jag vet hur det känns.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln