Fredagsmys

Nu ligger vi och myser. Snart bastu med P.O. och Stefan.

På förmiddagen var det rätt bra segling på en lång bana. Under eftermiddagen gick det att segla nästan hela tiden, men det gick inte fort. Ett helt stim med holländare har tagit sig ända hit pga snöfall hemma.

Det var bedrövligt svårt för mig att hänga med. Tips från kompisarna gjorde att jag hittade ett trim som inte får mig snabb, men ekipaget känns bra. Det handlar om att mina 105graders insatsmedar blir för sladdiga när vinden tilltar. Nu fick jag till ett löst trim som är så livligt som möjligt, typ. Löst i vanten, masten långt fram och lågt skotavstånd. Det kom en körare där jag länsade i 71 km/h. Greppet var inget problem, vilket innebär att jag inte riskerar instabilitet med dem medarna om jag kör det trimmet på blöt is.
 
Nej, nu blir snart Oxelösundarna förbannade på att vi inte kommer.

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”