Första träningen

Alla tonåringar är nya i sporten så de fick känna på isjakterna. Vinden var väldigt svag, jag toppade lite över 60 knyck på förmiddagen. Jag lade en kort bana åt nybörjarna, hälften av den långa banan.

De var överraskande duktiga. En tjej och en kille som började med optimisterna fick lite tips av mig. Det som jolleseglare har svårt att ta in är att man måste skota mycket mer än de är vana vid. Vi löste det och de seglade runt ett bra tag. När jag senare åkte in i depån stod de där och ville testa DN. Klubbens var ute på isen så de fick köra varsit varv med min. Jag hade sett att de kunde segla. Det gick bra. De hittade rätt med vinklarna mycket snabbare än gubbar som kommer ut på isen med sin nya isjakt brukar göra. Det var rätt vackert att se ett barn ute och segla min båt med fullt hemskotat segel i bra länsvinkel. De tyckte att det var kul.

Alla ungar verkar vara positiva till sporten. Jag hoppas att vi får dem att känna sig välkomna men jag inser att vi inte riktigt räcker till för det. Om någon till från SIK vill hjälpa till i depån med trivsel, skoj och rättvis fördelning av båtarna skulle det bli ännu bättre.

Jag lade med en bild på min lillebrolla. Han kitade idag och fick med sig en fin bild hem.

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”