Premiär

Det var riktigt kul att träffa klubbkompisarna. Tokvarmt och en perfekt bris hjälpte till att höja stämningen. Vi hade några detaljer som satt lite tokigt som vi inte han fixa innan första racet, men det var nog inte det som gjorde att vi inte hängde med. Efter att ha slagit oss loss från startläget var vi rätt nöjda att segla fritt på högerkanten. Vi var själva där så fri vind var det gott om. Vi gick i mål någonstans på nedre halvan.
I pausen spände vi riggen som vi visste var för lång i övervanten. Masten lutade framåt när vi tog hem lite i förstaget. Vi tog två varv i över och ett i under. Nu blev det mycket bättre.
Vi gjorde en usel start i andra, en båt lovade inte när vi var läbåt. Jag sa till att han skulle lova, men han är en av de som inte kan regel 11.
Vi seglade längs linjen i den förstörda vinden och kom till slut ut på vänsterkanten som vi strävade mot. Det gjorde vi även i första men då orkade vi inte fullfölja strategin. Nu fick vi verkligen utdelning. Vinden ökade från vänster och vi kom ikapp. Vi seglade upp oss till tvåa.
I tredje hade vi solen som ensmärke! Det är första gången. Ebba tyckte den var för bred så vi fick ta en trädtopp istället. Vi startade ok och tog återigen vänsterkanten. Vi var med bra. Sista kryssen gjorde vi så där bra som bara händer sällan. Vi tog vänsterkanten igen. En dålig rundning släppte in tjejjerna i lovart om oss. När de slog slog vi åxå. Peter och Hans kom och lade sig rutinerat framför oss i ledning. De båda båtarna tappade höjd i varje by och varje mojning. Vi bara ångade på i snitt mot märket. Det blåste rätt mycket nu och akterstaget hjälpte oss att plana ut storen. Jag hoppas att någon tog en bild på oss då, det såg nog rätt snyggt ut. Vi rundade precis bakom Peter och Hans. Länsen var ganska tight och vi torskade med en halv båtlängd.
Till nästa gång kommer vi att ta två varv till i riggen, det verkar hjälpa.

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”