SM 2

Idag har det inte gått att segla i Västerås. Frosten på ytan gör att det krävs lite mer vind. Bara på den plogade banan med hård slät is kunde de glida runt.
I morgon bitti är det kallt och ingen vind. På eftermiddagen kan det bli tillräkligt varmt så att frosten töar. Då kanske den svaga vinden från syd, som är utlovad, orkar driva oss.
Vi bör hålla koll på prognos och vindmätare syd om Västerås så att vi fort kan få upp en bana på eftermiddagen. Vi kan även ställa in lördagens tävlingar tidigt så att man kan välja om man vill segla eller göra annat.
Det är synd att det är just SM denna helg när det är så uppenbart att lördagen suger och söndagen blir fantastisk. Om man inte checkar in före kl 10 i morgon får man inte vara med på söndag när alla, utom möjligen ett, race seglas. Normalt hade man kunnat hoppa lördagens regatta, nu går inte det. Man kan ju åka hem när man anmält sig, men det känns ju lite drygt att åka tre timmar bil bara för att checka in. Dessutom är det numer villkorat i det elitstöd jag blivit beviljad att man måste delta alla regattadagar.
Vi får helt enkelt försöka få till ett race på eftermiddagen, eller två. Jag ser fram mot söndagen.
Jag undrar om någon stannar och tränar på måndag. Det vore kul om vi kunde göra en spontan regatta då nu när många duktiga är samlade och det blir fina förhållanden då.

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”