KM!

Vi var 8-9 DN och ett stim XV. Fredrik vann regattan före Tomas och mig. Både Tomas och jag provade master. Han en Hamrak 70 som var för styv för honom och jag en CompoTech 100 som var för styv för mig.
Tack vare Tomas hittade jag till slut ett läge med bra harmoni. Det verkar vara viktigt att ha masten ända bak för att ha lite lovgirighet. I puffarna på kryssen har man hjälp av det när man skall lova. Jag hade idag masten på mitten vilket var rätt snabbt men lite fallgirigt. Skotavståndet som funkade bäst var 25 i effektivt avstånd (35 uk bom till däcket).
Tack funktionärerna med Håkan i spetsen för denna toppendag.

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”