Kul läge

På S Värtan testade jag Vladas, CompoTech, mast. Det var otroligt svårseglat med byig vind och trögt före. Masten var superhård. Efter två omtrimningar kom jag till ett läge där jag var tvungen att burka ut masten och på kryssen ofta hänga kvar. När det blåste lite mer än 4 m/s kunde jag krypa in och segla med fin böj och möjlighet att parera lyften.
På kvällen mätte jag masterna. CompoTech var mycket styvare än min gamla Kent med pinne i. Jag är riktigt sugen på att segla en fullkolmast med bättre böjvärden.

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”