EM på en dag

I kvalet blåste det 6-8 m/s. Jag hittade ett supertrim och rundade först. Några hundra meter efter gippen fick jag sladd till stopp. Jag krånglade igång och var inte sist. Någon sa att jag låg 14 i rundningen. Kryssarna gick fort, massor med båtar fick stryk. Nästa lärundning var jag ca fyra eller femma. Ett varv senare gick jag i mål tvåa. Då förstod jag att det skulle bli ganska bra i A.
Jag hängde med bra. Ron var 50m före när jag slog. Karol körde om lite senare. Det var rätt cool känsla att segla med Karol i lovart och Fredrik i lä. Det glesade ut behagligt och jag körde fort och enkelt. Kom nia!
Lite bökigare blev det i andra A, men ändå lite likt första. Jag kom i mål 13:e.
I tredje racet mojnade det och jag släppte på förstaget fyra mm. Det gjorde skotavståndet kortare och jag hade ingenting att hämta. Kom nästan 41 tror jag. Det var lite synd.
Inför fjärde gick vinden ner rejält och vred vänster. Jag trimmade om hela båten för det. Strax efter starten ökade vindstyrkan. Jag hade det tufft igen. Inför målgången körde jag på fel sida om dollymärket för babord. Som tur var bröt jag aldrig linjen mellan märkena. Jag skaddade runt dollymärket och gick i mål 44:a.
Totalt blev det en 26:e plats vilket är bäst hittills på VM/EM.

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

  • Max » Tämnaren i morrn:  ”Snyggt. Även att du fick hela den viktminskningen, när du ändå målade detaljerna..”