EM och Compo Tech

Det är blåsigt, så blåsigt att det är farligt att segla. I morgon är prognosen 15m/s och regn. Om isen har stora slukhål både på Glan och Roxen i morgon kommer regattan att ställas in. Om isen och prognosen för fredag ser bra ut hoppas vi på tävling då.

Jag har satt mig in i hur den nya generationen master funkar. De är gjorda av 100% kolfiber. Med sin låga vikt i det rörliga området mellan mastfot och masthund blir de effektivare än de gamla i glas. Hockeyklubbor, badmintontacket och andra sportredskap som flexar görs idag i kol. Jag har insett att det är helt ofrånkomligt att köpa en sådan. Alla jag pratat med säger samma sak. De är särskilt snabba på länsen.
Vladi som är delägare i Compo Tech har lånat mig en tre år gammal kolmast. Jag har för avsikt att segla den på SM för att lista ut om den ger mig samma upplevelse som alla andra. https://youtu.be/EzfeDXEjVGo Filmen visar hur masterna byggs. Det är ganska imponerande. Jag har svårt att tänka mig någon bättre metod. Kanske har prepreg någon fördel som jag inte känner till.
Jag köpte en våg på Lantmännen idag. PO och hans kalfaktorer i Oxelösund mäter böjen på sina master. Det gör även Vladi. Jag tänkte mäta kolmasten och min kentmast så att vi får lite siffror att jämföra.

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”