Referat

Ranking 3 och 4
 
  Lördagen 9 januari 2016 gick Olle Sneckers Minne av stapeln på Västeråsfjärden. Depån bredvid bron till Björnön är en ovanligt bra depå med gott om plats och väldigt lite höjdskillnad mellan parkeringen och isen. Det sämsta med platsen är att det är långt till banområdet, ca 2-3 km.
 
På morgonen var det många skridskoåkare som skulle ut. Vi tog oss ut på 8 cm tjock is med 2 cm snö. Ytan är rejäl och har ett sund åt sydost som ofta ger extra vind. Åt västsydväst är det alltid en ränna, men den hindrar inte mycket.
 
Vinden i kombination med isen gav oss som bäst lyft och böjda master och som sämst stopp. T.o.m. en som fick medalj stannade uppe vid lovartmärket.  Öarna runt banan gjorde att vinden hade olika riktning och tryck på olika delar av banan vilket gjorde det intressant att leta bästa vägen för bra vind.
 
Våra nya funktionärer med Anders i spetsen (som varit med en gång tidigare) höll bra ordning på tävlingen. Anders har lett många stora mjukvattenseglingar så detta var inga problem för honom.
 
Banan vi lade var ganska lång och vinden var -10 grader kall så många fick problem med kylan första varvet. När blodet värmde de stelfrusna händerna värkte det länge och mycket i fingrarna för flera av oss. Tävlingsledningen diskuterade att korta banan eller bara köra två varv. Efter lunch gick vi över på två varv. Vissa avstod segling helt p.g.a. kylan.
 
Vaiko, Tomas och Fredrik slogs om medaljerna hela dagen medan Eddie, Richard, Patrik och Dag var en klunga efter. Patrik och Dag gick extra bra när det mojnade medan Eddie och Richard behövde mer vind.
 
  Söndagen 10 januari 2016 kallade vi regattan för Frograce. Det snöade lätt när vi vaknade. Vinden var starkare och varmare än på lördagen. Snön drev upp drivor som efter några race slog upp i plankan. Farten var ganska hög, sikten sådär, vinden ryckig och olika på banan. Allt detta gjorde det tufft att segla. Eddies mastfot trycktes in i maströret och Vaiko var tvungen att åka hem, så det blev lite färre fighter i toppen. Fredrik och Tomas hade ändå tight segling som funktionärerna gillade.
 
 
 
 
 
 
 

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”