Slut

Det tär att köra bil 1,5 x 2 tim och segla hela dagen. Oxelösunds isjaktsklubb ordnade en fin träning idag. Jag fick äran att lägga banan. Lovartsmärket kom lite nära land så det var bökigt att länsa därifrån. Isen var lite skrovlig här och där, annars slät och 7 cm. 3 cm snö bromsade lite i 1-3 m/s. Vi kunde segla hela dagen utom på lunchen en timme. Det är verkligen svårt att segla när masten inte böjer. Man måste ta in alla intryck och förstå vad som gäller hela tiden. Lova, falla, släppa skot, skota. Hela tiden. Ibland får man ett lyft på kryssen som man inte fattar, då ger man bort massor. Farten låg mellan 20-45 km/tim, oftast kring 30. Gunnar och jag fightades hela tiden och Stefan hängde med bra. Jag var snabb på kryssen och Gunnar på länsen.

Snömedar funkade bäst, troligtvis för att de är korta. Gunnar upplevde sina insatsmedar som snabba på rakorna men tröga att svänga med. Jag upplevde insatsmedarna som tröga i den kalla snön.

Tack grabbar!

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”