Medar

Jag hör här och där att vissa av de bästa seglarna kör på medar med bara 90 grader. Det förvånar mig. Jag har ett set smala T-järn med 100 graders slipning. De är fantastiska på blöt is, dvs varm och mjuk på ytan. Innan jag slipade om dem från 90 grader var de sällan särskilt snabba. Jag tycker att vi skall fundera på vad som händer med olika vinklar och snacka om våra upplevelser.

-

I höst har jag för avsikt att bygga ett set rostfria 5mm med 95 eller 100 grader. Egentligen borde jag ha 97 grader för att jämna ut mellanrummen mellan medarna. 105, 97 och 90 har jag då i slottmedar.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln