Tuffa tag

Det här var ju kul, jättekul. Olle var ovan vid sina nya northsegel så han var nyfiken på hur jag ville trimma. Vi fick till bra fart och en ganska bra strategi. Vi startade längst till höger i varje race och försökte gå på skiften. Det och fina rundningar och bra starter räckte ganska långt. I sista låg vi på femtonde plats, minst. Då bytte vi strategi och körde rätt in i rabatten på vänstra sidan. Vi hade sett att vinnarbåten gått bra där. När vi var framme där och fick det sänk vi var ute efter höll Olle oss kvar. Vänta...vänta....mer sänk. Vi slutade på dagens lägsta när vi var riktigt nära. På babord låg vi över märkena en bra stund innan det började falla. En låång båge ner till normal kurs. Vi låg bra till nu. Angsell låg strax framför. Vi sökte upp honom och var nöjda med en fjärdeplats, men vi gled om på slutet och kom trea. Det var mitt livs uppsegling! Att i hård vind göra en sådan uppsegling är det bara 890 som klarar. Nu vet även jag hur man gör.

-

Det var ganska svårt att pricka byarna på ett effektivt sätt. Man var tvungen att ha storen inställd för kraft med löst akterstag och tom (platt med mycket twist) med hårt akterstag. Sedan var det bara att sitta och rycka i akterstaget i byarna och släppa när balansen kom tillbaka.

-

Tack Olle för årets hittills näst bästa regatta!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln