ANALys

Analysen är att det var ca 5 grader läfördel. Dessutom kom ett vänstervrid några minuter efter starten. Det gjorde att det var snabbt att ta det vridet längst ut åt vänster, segla babord hela vägen till layline och där plocka det lilla högervrid som tog oss ner till nästa kryss. Där var det ett liknande scenario där det kom ca 20, kanske 30, grader från höger när vi seglat halva kryssen. Kruxet var att det vred långsamt, så vi som redan låg åt höger för sb fick en serie fina lyft samtidigt som asmånga seglade bakom oss för bb. De på höger layline tjänade återigen på det. Två bra länsar räddade våra dåliga kryssar.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln