NB-4

Nu sitter vi i bilen och väntar ut årets åskväder. När vi kom ner till hamnen blåste det nästan ingenting. Vi bestämde oss för att rigga på ändå. När båten låg i vattnet kom det lite bris och vi blev så där skönt ivriga.

Vi började med NB-4 och nya plana focken. Det kändes bra, men översta teltalen i storen hade vi svårt att få synlig i den lätta vinden. För att få reda på om det berodde på storen eller focken bytte vi fock till andra kryssen. Vi satte upp vår djuupa tremansfock. Den ser inte snabb ut, men tellisen började visa sig lite mer. Tredje kryssen provade vi vår stor. Båda var tysta en stund och fick samma tanke, att den inte är så dum. Vi var helt överens om det såg mer naturligt ut. Dessutom var det trots sin bakbukighet lättare att tvista. Kanske beror det på den mjukare duken? NB-4 är säkert snabbare när besättningen hänger, men vi prioriterar svag vind.

Fredrik tyckte att prognosens åskväder började närma sig lite väl mycket så vi satte full fart inåt. Det visade sig vara klokt. Väl i hamn kom de första dropparna och när båten var uppe och alla segel i bilen fick vi ta skydd i bilen för årets åskoväder.

Det lutar åt att behålla storseglet och köpa en ny fock till SM. Vilken fock är oklart. Jag tror att vi byter till en lite planare, den såg fin ut.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln