606-meck

Det största problemet med att få till utrustningen är tiden. Man har ingen lust att lägga tid på de olika sakerna man vill fixa på båten. Tyvärr är man tvungen att fixa något varje år. Om man köper nytt eller en färdig båt kan man segla direkt, men de flesta har gamla båtar som inte håller måttet. Det tar minst en säsong att få ordning på en ofärdig båt.

Jag var precis nere vid vår båt och fuskade ihop skarven mellan köl och skrov. Jag tror att det läckte in vatten den vägen. Jag sprätte bort löst spackel och stålborstade ytorna. På detta sprayade jag zinkspray/kallgalv. Spackel spricker ju så jag spacklade med Sika. Vi får se hur det går att slipa det. Nu borde det iallafall inte spricka.

Nedre roderbeslaget satt löst, jag kommer att göra en lång bricka med två muttrar som jag för in med en pinne.

Det stänker in vatten i kölsvinet. Det måste vi göra något åt! Tyvärr hindrar regeln att man förändrar luckan och durken. Jag har sett en båt som monterat trälister runt luckan. Om det är tillåtet tror jag att det är perfekt. Ett sätt att få listerna tillåtna är att dra en lina från dem till hängbanden. Då är de tillåtna i regeln som tillåter hängband.

Entypsregeln förbjuder allt som inte är tillåtet. Alltså måste man för varje grej man vill sätta dit hitta någon regel som tillåter åtgärden. Jag lackade ur på detta för några år sedan pga att alla båtar kunde diskas för flera saker, bla gummilistens ändfästen och lyftanordningen. Kan tyckas larvigt att bry sig om, men jag fick ta bort fyra extra skruvar jag satt fast kölen med lite extra för att slippa sprickorna som jag nämnde tidigare. Listen runt luckan är ännu ett bra exempel, man får inte ha det. Däremot får man ha personlig utrustning, tejp, lim, skruv och sådant. Det står inte i regeln men gäller på något sätt ändå. Det man kan använda sig av när man vill runda regeln är att göra som i resonemanget med trälisterna runt luckan. Man får visserligen inte hävda att en extra jacka är personlig utrustning och sedan hänga upp den i riggen på länsen, den får då en annan funktion. I den kontexten blir listerna runt luckan lite tveksamma. Svårt!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

  • Max » Tämnaren i morrn:  ”Snyggt. Även att du fick hela den viktminskningen, när du ändå målade detaljerna..”

  • Max » Färg:  ”Bra med mer färg tror jag. Nåt som kontrasterar mot både Black Ice och snö. Man ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln