Mastrotation

Koppen med kullagret längst ner på masten kan man trimma fram och tillbaka för att påverka mastrotationen, men det är ingen vits! Min mast har aldrig för lite mastrotation. Jag har t.o.m. limmat fast min kopp i bakre läget och slipat bort de andra lägena. Beslutet att bara använda bakre läget tog jag faktiskt redan med min första mast. Med de bredare riggbeslagen vrids masten ännu mer, men det verkar som att seglets mastkurva bestämmer mastens vinkel mer än något annat. Jag fick höra av Dagge att han provat sig fram till att 8 cm breda riggbeslag räcker för att vrida runt masten i slagen. Jag är övertygad om att det är en kompromiss mellan att kunna slå lätt och få hög toppfart.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

  • Max » Tämnaren i morrn:  ”Snyggt. Även att du fick hela den viktminskningen, när du ändå målade detaljerna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln