Vedins Minne

Nu är regattan slut och det har varit ömsom vin ömsom vatten. På fredagsträningen var jag riktigt het med bukigt segel och 105graders snömedar. På lördagens första start kom jag efter. Ingen fara, racet tog för lång tid. De följande racen gick det jättefint, 3 och 4. På söndagen överraskades vi av att nästan all snö smält till slask och vatten. Jag hade med mig alla medar utom smala T 100grader som gick superfort i Sandviken i december. De andra jag hade var antingen 90 eller 105 grader. I första starten blev jag efter direkt. De skar ner i isen och jag kom nästan sist. Jag bytte till mina nya slot 5 105grader. De gled på bra, men sladdade i varje by. Dåligt resultat igen. När jag kom i mätte jag vindstyrkan. Den hade ökat från 3 till 4 m/s. Jag provade med 90 och rundade trea med Gunnar och Oskar tätt efter. Vinden avtog lite och båda körde om. Vi rundade nästan samtidigt. På kryssen drog de ifrån, vinden avtog mer och på slutet gick det under maxtidsfart. Ingen ytterligare kom ikapp. Jag borde tagit ut T-medarna!

18 pers var med och jag kom 6:a. Linkan vann före Fredrik. Alla nya seglare hälsades välkomna och det är jättekul att ni är med.

På inseglingen körde jag ihop med en annan båt och fick ganska stora skador längs halva styrbordsidan. Ingen av oss skadade sig och jag kommer kunna reparera detta innan SM om två veckor.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln