Sandviken

Nu är Fredrik och jag på väg till Sandviken för att vara med på Vaikos träningsläger. Vaiko är em estländare som har seglat i 30 år och ligger i toppen i världen. Det kommer garanterat att bli lärorikt.

Isen är 10 cm tjock med några cm puder. Det är asskönt att segla på en sådan yta. Ljudet dämpas och allt är vitt. Motståndet borde var ganska lågt så att vi kan segla även i lite svagare vindar som SMHI förutspår.

Jag har köpt nya slipband till medslipen. Igår skärpte jag upp snömedarna och 6 mm slotmedarna, båda 90 grader. Jag gick direkt på det finaste som är uppbyggt av små pyramider i något hårt material. Pyramiderna sitter ordnat i en vinkel så att de skär bort materialet på ett ordnat sätt. De blev jättefina och framför allt riktigt vassa. Jag är lite sugen på att köpa ett litet elverk så att vi kan slipa på regattorna.

Alternativet kan vara att jag bygger en gigg som man sätter upp valfritt slipband på och slipar för hand. Giggen måste vara så att man kan ställa vinkeln exakt.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

  • Max » Tämnaren i morrn:  ”Snyggt. Även att du fick hela den viktminskningen, när du ändå målade detaljerna..”

  • Max » Färg:  ”Bra med mer färg tror jag. Nåt som kontrasterar mot både Black Ice och snö. Man ..”

  • Göran » ....och här kommer texten:  ”Tack för redovisningen Richard! Viktigt att vi försöker minimera olycksrisker!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln