Sandviken

Nu är Fredrik och jag på väg till Sandviken för att vara med på Vaikos träningsläger. Vaiko är em estländare som har seglat i 30 år och ligger i toppen i världen. Det kommer garanterat att bli lärorikt.

Isen är 10 cm tjock med några cm puder. Det är asskönt att segla på en sådan yta. Ljudet dämpas och allt är vitt. Motståndet borde var ganska lågt så att vi kan segla även i lite svagare vindar som SMHI förutspår.

Jag har köpt nya slipband till medslipen. Igår skärpte jag upp snömedarna och 6 mm slotmedarna, båda 90 grader. Jag gick direkt på det finaste som är uppbyggt av små pyramider i något hårt material. Pyramiderna sitter ordnat i en vinkel så att de skär bort materialet på ett ordnat sätt. De blev jättefina och framför allt riktigt vassa. Jag är lite sugen på att köpa ett litet elverk så att vi kan slipa på regattorna.

Alternativet kan vara att jag bygger en gigg som man sätter upp valfritt slipband på och slipar för hand. Giggen måste vara så att man kan ställa vinkeln exakt.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln