Plåtmedar

Här på bloggen tänkte jag gå igenom alla medar jag har för avsikt att skaffa. De viktigaste kommer först och de för lite mer speciella förhållanden sist. Ni som ha koll, hör av er med era idéer så kanske vi kan komma på något bra tillsammans.

De absolut viktigaste är snömedarna. De kallas även plåtmedar pga att de är gjorda av en 6 mm plåtbit. Med långa 90 graders plåtmedar kan man segla fort i alla förhållanden utom på mjuk eller bucklig is. På hård is i hög fart kanske det kan bli instabilt. Jag har inte provat, men det har gått bra i ganska hög fart. Bara de är vassa går det nog bra. När man har svårt att få grepp i andra styrmedar på blankis brukar många sätta dit en vass plåtmed. De verkar ha bra grepp av någon anledning. Det finns korta och långa. Vid riktigt tung snö kan de korta gå fortare pga att snön inte har lika långa sidor att bromsa mot. De korta skulle man kunna slipa 100 grader då de bara används när tillräckligt grepp ändå finns.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln