Stagbeslag

För att hjälpa masten att ploppa över i slagen har vi fäst förstag och sidostag i ett beslag som skall hjälpa till att vrida masten. De har utmattats och gått sönder efter ett par säsonger. När de går sönder riskerar man att köra över ett sidostag. då måste staget bytas och meden slipas. Nu gör jag ett försök att minimera risken för utmattning i fem nya exemplar. Fyra kommer att vara till salu. Priset sätter jag när jag är klar.

Jag och Gunnar Rehn har kört med smalare varianter som båda gått sönder. När vi lånade den breda modellen blev vi överraskade hur fint masten kom i slagen. Det är därför jag nu gör några som troligtvis kommer att hålla och ha de fina egenskaperna.

Bilden visar de ledade fästena för förstaget.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln