Medar

Jag tror att det är fel att äga många medar och inte ha någon strategi för hur de skall användas. Det borde vara effektivt att först göra en önskelista, skaffa dem på listan och göra sig av med de andra. För att få en relevant önskelista måste man ha en idé om på vilka isar och i vilka vindstyrkor man tänkt segla och vilka medar som kan tänkas fungera i dessa förhållanden. 

Innan jag har fått en känsla för hur olika åkytor påverkar prestandan kommer jag att lägga den parametern åt sidan. Alltid max tillåten längd på meden och olika vinklar tror jag är vinnande. 

Om vi alltid har vass egg kan vi i stället för slö egg köra med större vinkel. Större vinkel verkar ha stor effekt på hur mycket meden skär ner i isen. Med en större vinkel är det även mycket mindre motstånd när man svänger. 
Jag kommer att ta fram ett par rostfria 5 mm slotmedar med 105 graders slipning och generösa in- och utgångar. Med dem kommer jag att sväva över isen ;).

Sedan tror jag att jag behöver fler slotmedar med olika vinklar, tex 95 0ch 100. Då kan jag välja de som ger absolut minsta möjliga grepp utan att sladda för mycket. Till dessa gör jag ingen styrmede, det får räcka med de jag har.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln