Tisdagsmeck 3

Denna gång gjorde jag en släde som jakten kan lagras på. På verkstaden har vi ett loft där jag brukar lägga grejjerna. Det är ganska jobbigt så nu har jag äntligen gjort ett system som gör detta lättare.

Ikväll avgörs Americas Cup! Det har varit en fantastisk serie mellan USA och Nya Zeeland. Först till 9 poäng eller bäst av 19 delseglingar vinner cupen. Kappsegling blir inte bättre än så här. Ni som inte är intresserade av segling kan gott försöka att logga in på direktsändningen http://www.youtube.com/americascup ungefär kl 10. www.americascup.com kan vara en väg att hitta rätt. Formatet är utformat så att alla kan hänga med i vad som händer.

Båtarna representerar ett paradigmskifte i sporten. Man har fått stora båtar att gå riktigt fort. De har loggat 88km/h! Normalt går de 40 knop på undanvinden och 30 på kryssen.

Det började med att USA fick ett straff på 2 poäng för att de ett år tidigare gjort något otillåtet med vikten på träningsbåtarna inför denna tävling. Det är besynnerligt att man straffas för något man gjort i en annan tävling.

När cupen drog igång seglade Nya Zeeland fläckfritt och drog ifrån så att de först ledde med 7-0. Sedan vann USA några race och Nya Zeeland ett till. Då behövde Nya Zeeländarna bara vinna ett till och USA låg ungefär 6-7 poäng efter. Skepparen James Spithill sa då i en intervju när det såg som mörkast ut att hans lag tyckte att det såg ok ut och att de såg fram mot att kämpa vidare. Då började upphämtningen, de började ta kommandot i starterna och fick fart på båten. Nu seglar de en knop fortare på kryssen i vissa förhållanden än Nya Zeeland. USA har vunnit alla racen på slutet och nu är vi framme vid 8-8.

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

  • Max » Tämnaren i morrn:  ”Snyggt. Även att du fick hela den viktminskningen, när du ändå målade detaljerna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln