STCC

Idag har jag varit på Mantorp Park och kollat på STCC och några andra klasser. Det var första gången och det var såklart hårdare än det ser ut på tv. De körde som svin. Jag har en tid funderat på om det finns en klass för nybörjargubbar. Det gör det. Carl Philip kör ju STCC och kommer bland de sista. Jag pratade med en förare i GT-klassen som är en samling tuffa bilar som har olika prestanda. Han började tävla när han var 35 i någon porseklass. En kille stod och visade en nygammal klass som heter Radical. Det är en lätt, aerodynamisk bil med bra motor. Den gör bättre varvtider än STCC-bilarna. En ny kostar 600000kr. Typ lite för så att säga dyrt liksom, men ändå billigare än STCC eller att åka med en Dodge Viper. Vissa gör ju det. Fantasierna far iväg och det känns ett tag rimligt att jag kan börja köra. När jag sansar mig känns DN rätt ball. Nu vill jag lägga ännu mer resurser i form av tid och pengar på den. Jag har fått en del idéer på hur min jakt kan målas. När vi sitter i bastun på regattorna kommer ofta diskussionen om kostnader upp. Efter att ha tagit del av motorsporten tycker jag inte att det är fel att vi utvecklar sporten så att grejjerna funkar bättre och ger ett mer exklusivt intryck. Såklart skall vi fortsättningsvis behålla möjligheten att kappsegla med billigt material för de som vill, men de som har de finaste jakterna har fortfarande inte nått upp i samma kostnader som de billigaste klasserna i motorsporten.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

  • Max » Tämnaren i morrn:  ”Snyggt. Även att du fick hela den viktminskningen, när du ändå målade detaljerna..”

  • Max » Färg:  ”Bra med mer färg tror jag. Nåt som kontrasterar mot både Black Ice och snö. Man ..”

  • Göran » ....och här kommer texten:  ”Tack för redovisningen Richard! Viktigt att vi försöker minimera olycksrisker!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln