Framtiden med 606:an

Vi har nu summerat SM och pratat om hu vi skall göra framöver. Vi har haft problem med starterna och lade stort fokus på det i Råå. Det gick framåt, men vi behöver utveckla startproceduren ytterligare. Det som försvårar är olika vindstyrkor och hur andra beter sig runtomkring. Vi har förstått att man måste anpassa sig till de andra båtarna. Man kan inte räkna med att få plats om man laddar med fart och tajmar linjen bra. Man kan inte heller gå upp och ta en plats och räkna med att ingen annan båt kommer med rulle och kör förbi. Det är dessa faktorer som man måste klara av med flexibilitet och kreativitet. Jag har en känsla för hur det skall gå till. Det skall bli riktigt kul att jobba vidare i höst.

Undanvindsfarten i hård vind och grov sjö är en katastrof. Vi kan ju inte träna på det och låter det vara ett problem som vi får leva med och fokusera på om vi hamnar i det läget igen.

Vi har även kommit fram till att vår tremansfock är för bukig i toppen för Ebba och mig i vindar där båda måste hänga. Därför kommer vi att köpa en tvåmansfock.

Båten funkar bra, lite småfix bara så är vi nöjda med den.

Lilla TacTic-kompassen har vi haft problem att hålla laddad. Ebba har tagit tag i det och håller den i sol eller stilla i mörker. Nu funkar det bra.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

  • cramer john » Ice Cup:  ”The LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and edgelit. The main feature on th..”

  • cramer john » Ice Cup:  ”There are generally two ways the LED HDTV utilizes back lighting. Backlit and ed..”

  • Max » Tämnaren i morrn:  ”Snyggt. Även att du fick hela den viktminskningen, när du ändå målade detaljerna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln