Hemresan

Brons, det var på håret att det gick vägen. Inför sista racet låg vi fyra med Peter och Hans före. Det handlade bara om någon enstaka poäng så i princip var det först i mål av oss skulle komma trea. Det fanns andra båtar som kunde gå om om vi seglade dåligt i sista.

Vi gjorde vår hittills bästa start, full rulle och exakt rätt timing. Jag var helt övertygad om att vi tjuvstartat. När vi seglat halva kryssen såg vi att våra konkurrenter var före. På första länsen låg vi precis bredvid varandra, sedan drog de ifrån oss. På regattans sista läns var de före oss och fick ett straff för att de pumpat storseglet för mycket. De var tvugna att snurra två varv, dessutom seglade vi precis förbi dem när de snurrade. Vi kom sjua och de kom på femtonde plats. Vi hade alltså bronset om vi inte tjuvstartat. Med spänning gick jag bort och kollade resultatlistan. Trea!

Det har varit en tuff regatta med alla väder. Tävlingsledningen har gjort ett förbluffande bra jobb. På prisutdelningen berättade de att de tyckte att det var jämnt. I ett race som tog 58 minuter var alla i mål inom fyra minuter.

Vi är glada och stolta över preststationen. Många duktiga seglare har haft svårt att komma fram. Att vi kom så långt fram i detta fält ser vi som ett kvitto på att vårt lag med Fredrik, Ebba och jag nått ganska längt i sporten. Ebba och jag har de senaste åren finslipat många moment som krävs för att segla fort. Vi har oftast väldigt bra harmoni i båten med lugna och sansade beslut. Rollerna är väldigt exakt satta och vi litar på varandra.

Det blir kul med blå spinnaker nästa SM.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • S-1 » Nu har 90:an fått en till mastnäsa!:  ”Nu väntar vi med spänning på utvärderingen. ”

  • Richard » Jimmy:  ”Vad kul att du hittat oss! Vi strävar efter att segla med alla tre vingar i vat..”

  • AP » Jimmy:  ”Vad händer med foilvinklarna om ekipaget lutar? AC båtarna flyger upp ur vattnet..”

  • Max » VM:  ”Kul att du hänger på!”

  • Oscar S-794 » Plankvinkel:  ”Som talesättet: "Ett par timmar i biblioteket sparar ett par månader i labbet." ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln